Pages

Monday, March 3, 2014

Rabarberi-kohupiima purukook halvaaga

Reedel ja laupäeval oli nii mõnus kevadine ilm! Lumikellukesed õitsevad juba mõnda aega ja ka rabarber on oma punase nina mullast välja pistnud. Tundus, et on viimane aeg oma jääkambri rabarberivarud ära kasutada, sest varsti on uut ja värsket oodata. Nädalavahetusel sai maiustatud rabarberi-kohupiima purukoogiga! Retsept on pärit raamatust Lia Köök ja seal on see ilma halvaata. Toon siin retsepti ära nii, nagu mina selle tegin. Kogusest saab 24x29cm plaaditäie.





 Rabarberi-kohupiima purukook halvaaga

Purutainas
170gvõid
4 dl jahu
0,75 dl suhkut
0,75 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Rabarberi-halvaakate
ca 400g rabarbereid
200g halvaad
Kohupiimakate
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl hapukoort
300g kohupiima

Näpi jahu, küpsetuspulber ja suhkur koos võiga purutaignaks. Laota kolmveerand sellest küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja.
Kohupiimakatte jaoks vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor ja kohupiim. Haki halvaa ja rabarberid.
Laota kohupiimakate purupõhjale. Jaota sinna peale ühtlase kihina kõigepealt rabarberitükid ja siis hakitud halvaa. Kõige peale pudista ülejäänud purukate. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni kook on küps ja pealt kuldne.
Lase veidi jahtuda. Maitseb imehästi nii soojalt, kui külmalt.

2 comments:

  1. Tere! Mul just üks karp rabarbereid vaatab mind altkulmu sügavkülmast ning ootab ahju minekut. Retsept tundub imehea, aga väike küsimus ka: kas sa kasutasid kohupiimapastat või teralist kohupiima?

    ReplyDelete
  2. Oh, vabandust, et nii sada aastat hiljem vastan. Märkasin küsimust alles nüüd. Tegin teralise kohupiimaga. Sellised "vanakooli" koogid jäävad teralisega paremad.

    ReplyDelete