Kallile emmele emadepäevaks meisterdasin suussulava tordi, kus on palju-palju toorjuustu, kondenspiima ja kookoshelbeid.
Retsept pärineb Toidutarest. Originaalretseptis küll kookoshelbeid ei ole, kuid mina lisasin neid nii põhja kui kreemi sisse. Lisan siia retsepti ka sellisel kujul, nagu mina selle tegin:
Toorjuustukook kondenspiimaga
100 g võid
1 pk küpsiseid
100g kookoshelbeid
600g toorjuustu
3 muna
1 purk kondenspiima
100g kookoshelbeid
Kaunistuseks martsipan, kookoshelbed
Purusta küpsised, lisa kookoshelbeid ja sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim ja kookoshelbed. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile).
Kui kook oli ahjus jahtunud kaunistasin martsipanile maalitud pildiga ja toiduvärviga roosaks värvitud kookoshelvestega (martsipanipildi ja kookoshelbed "kinnitasin" tordi külge koorelikööriga) ja siis külmkappi emadepäevahommikut ootama.
No comments:
Post a Comment