Pages

Friday, January 27, 2012

Kohvikeeks

Õrnalt aimatava apelsinimatisega ning rosinatega keeks sobib hästi kohvi kõrvale.

Retsept:
150g võid
3,5 dl suhkrut
4 suurt muna
5dl nisujahu
4tl küpsetuspulbrit
1 apelsini mahl ja riivitud koor
1,5 dl rosinaid

Pese rosinad kuuma veega  või veel parem - leota neid mõnda ega vees ja pese siis. Kuivata rosinad majapidamispaberiga ja veereta jahus. Riivi apelsini koor ja pressi apelsinist mahl välja.

Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, samal ajal klopi tugevasti. Lisa jahu, millesse on segatud küpsetuspulber. Siis lisa jahused rosinad ja apelsinimahl ning -koor. Sega taigen kiirelt läbi ja kalla keeksivormi, mille oled eelnevalt võiga või õliga kokku määrinud.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Tegin keeksile ka glasuuri. Selleks sulatasin valge šokolaadi, mille hulka segasin sidrunimahla.

No comments:

Post a Comment