Ükspäev rääkisime emaga küpsetamise-kookide teemal. Sellest kuidas kunagi (kui ma veel laps olin) hoopis lihtsamaid kooke sai tehtud-söödud-vaimustuses oldud ja meenutasime seda, kui vähemalt kord nädalas tegi ema hapupiimakooki ja kuidas me terve koogi kohe soojalt külma piimaga ära sõime. Ütlesin siis veel emale, et nüüd ma küll ei viitsiks hapupiimakooki tegema hakata. Ja ema vastas, et just võiksid! Ja läksid mõned päevad mööda, kui sattusin ühte blogisse kust leidsin vaarika-hapupiimakoogi retsepti. Kummaline juhus, kas pole? Või nagu öeldakse, juhuseid ei ole, iga asi juhtub kindla põhjusega.
Vaarika-hapupiimakook
150 gr
jahu
1 tl
küpsetuspulbrit
näpuotsatäis
soola
120
ml hapupiima
u 50 grammi toasooja
võid
150
grammi pluss 2 spl suhkrut
1 muna
vanilliekstrakti
vaarikaid, u pool
liitrikest
Sega jahu sisse sool ja
küpsetuspulber. Vahusta või suhkruga, lisa muna, jupikaupa jahusegu ja keefir. Vala 20 cm
läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatudt vormi, puista peale vaarikad, sipsuta
otsa 2 spl suhkrut. küpseta 180 kraadil u pool tundi, kuniks pealt kuldpruun.
Mina tegin oma 40x30cm mõõdus ahjuplaadi jaoks kolmekordse koguse. Suhkrut panin siiski vaid 150g ja lisaks 3 spl mett. Tundus, et muidu saab suhkrut liiga palju. Kasutasin sügavkülmutuse vaarikaid.
Väga maitsev sai! Eriti soojalt ja koos külma piimaga! Mmmmm....
No comments:
Post a Comment