Toidutare retsept oli mõeldud plaadikoogina. Mina tahtsin teha väiksema koogi ja ümmarguses vormis. Koogipõhja tegin poole kogusega, kuid katte koguse jätsin samaks, et seda head kraami ikka rohkem oleks!
Hapukaid tikreid ning sidrunimahla tasakaalustab imeliselt magus mandli-vanillikate. Ooo ja kui mõnusalt veel mandlitükid krõmpsuvad igas ampsus.
Tikri-martsipanikook
Põhi100g võid
1dl suhkrut
veidi soola
2 muna
3dl nisujahu
1tl küpsetuspulbrit
0,5dl rõõska koort 10%-list
0,5 sidruni mahl
Kate
karusmarju nii palju, et kook saaks ühtlaselt kaetud
2 muna
200g martsipani
2dl rõõska koort 10%-list
100g hakitud mandleid
1 pakk (95g) vanillipudingupulbrit
Glasuur
50g tuhksuhkrut
2 spl sidrunimahla
Hõõru või suhkru ja soolaga vahule. Klopi ükshaaval hulka munad. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa tainale. Sega vähehaaval hulka rõõsk koor ja sidrunimahl. Vala tainas ümarasse 24cm diameetriga võiga määritud vormi. Kata ühtlase kihi puhastatud tikritega. Eralda munavalged ja -kollased. Sega martsipanimass munakollastega. Lisa rõõsk koor, hakitud mandlid ja pudingipulber. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega muna-mandlimassiga. Tõsta marjadele. Küpseta 180- kraadises ahjus 45–50 minutit. Lase pisut jahtuda. Sega sidrunimahl ja tuhksuhkur glasuuriks ning määri koogile.
No comments:
Post a Comment