Leidsin selle retsepti ühest inglise keelsest blogist. Esimest korda tegin seda täpselt seal antud retsepti järgi - panin terve koogi (koos munavalgekattega) korraga ahju. Juhtus see, et kook jäi keskelt vedel ja munavalge küpses pealt liiga ära. Teist korda tegema hakates mugandasin natuke koguseid ja küpsetasin kõigepealt põhja koos rabarbritükkidega ja siis lisasin munavalgekatte ja küpsestasin veel. Nii sai see imehea!
Rabarbrikook munavalgekattega
Põhi
200g võid
150g suhkrut
4 munakollast
275g jahu
2,5tl küpsetuspulbrit
3 tl piima
näpuotsaga soola
Vahele:
Rabarbritükke täpselt nii palju, kui meeldib
Munavalgekate:
5 munavalget
näpuotsaga soola
200g suhkrut
Vahusta omavahel või ja suhkur. Lisa näpuotsaga soola ning munakollased ja sega ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning piim. Määri tainas 24cm diameetriga koogivormi põhjale. Kata ühtlase kihi rabarbritükkidega. Küpseta 180C juures ca pool tundi ehk seni, kuni kook küpse ja pealt kuldne.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa suhkur ja vahusta veel kuni suhkur on sulanud. Määri munavalge ühtlase kihina koogile ja pista veel ahju kuni munavalge hakkab pealt kergelt kuldset tooni võtma.
Ah jaa! Lisasin rabarbrite peale veel ka peotäie mandleid. Proovige! Krõmpsuvad mõnusalt hamba all.
Prindi retsept:
No comments:
Post a Comment