Kasutasin Perenaine.ee lehelt leitud retsepti. Sealne retsept sobib väidetavalt ühe suure ahjuplaaditäie jaoks (mis siis pooleks lõigatakse ja üksteise peale tõstetakse). Mul praegu suurt ahju ja ahjuplaati ei ole ja tegin koogi oma 20x23cm mõõduga väikesel plaadil. Tahtsin kummagi korruse eraldi küpsetada ja selle jaoks pidin koguseid veerandi võrra suurendama. Kreemi sisse lisasin ka toorjuustu.Panen retsepti siia kirja enda kogustega.
Brita kook
Põhi:
4 munakollast
1 terve muna
1,2 dl suhkrut
200 g võid
3,3 dl jahu
1,2 tl vanillisuhkrut
2,5 tl küpsetuspulbrit
Besseekiht:
4 munavalget
2 dl (peenemateralist) suhkrut
mandlilaaste
Täidis:
2 dl vahukoort
100g toorjuustu
0,5 dl suhkurt
vaarikaid, põldmarju
Sulata või ja jäta jahtuma. Eralda kolmel munal kollased ja -valged. Munavalged tõsta seniks külma tagasi kui põhja teed, kuna besee jaoks on vaja munavalged tugevaks vahuks vahustada ja külmkapikülmade munavalgetega õnnestub see paremini.
Põhja jaoks mikserda munakollased, terve muna ja suhkur helekollaseks vahuks. Lisa käsitsi segades või ning jahu-küpsetuspulbri segu. Sega korralikult läbi ning määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Mina siis jagasin taigna pooleks ja valasin pool ahjuplaadile (teise poole jätsin teise kihi jaoks)
Beseemassiks mikserda munavalged. Alusta madalal kiirusel ja kui vaht on juba kohev, kuid veel pehme, suurenda kiirust ning lisa järk-järgult suhkur. Jätka mikserdamist kuni tunned, et mass on muutunud tihkeks.
Jaga pool massist (teine pool jääb teise kihi jaoks) lusika abil kuhjakestena tainale ja silu ühtlaseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus ca 20 minutit. Kui kook ei ole näpuga katsudes pealt krõbe, küpseta edasi.
Tõsta restile jahtuma. Kui kook on jahtunud kata üks pool suhkruga vahustatud vahukoore ja toorjuustuseguga ning marjadega. Tõsta teine koogipoolik peale.
No comments:
Post a Comment