Pages

Friday, September 13, 2013

Kuidas teha malelauamustrilist tordisisu

Biskviit ja kreem, biskviit ja kreem...kogu aeg ühtemoodi. Mõnikord tüütab ära ja tahaks kuidagi teistmoodi. Tee nii, et tort näeks seestpoolt välja ruuduline nagu malelaud.

Selleks küpseta kakaobiskviit. Mina olen nii teinud, et võtan tavalise biskviiditaigna retsepti ja asendan osa jahust kakaoga.

Kui biskviit valmis ja jahtunud, lõika see kolmeks kihiks.




Jäta üks kiht terveks. Teised kaks lõika ringideks. Mõõda põhi ära ja arvuta välja, kui laiad ringid saad lõigata, et oleks enam-vähem võrdselt. Siis lihtsalt lõika kõigepealt keskmine ring ja siis kõige väiksem ring välja. Veidi keeruline seletada, aga vaata pilti.

 
Ehita kook kokku samas koogivormis, kus küpsetasid. Kõige põhja pane terve ring. Immuta ja määri hästi õhuke kiht kreemi. Sinna peale tõsta ühe kihi kõige välimine ja kõige sisemine ring.

 
 
Keskele jäänud tühi vagu täida kreemiga.

 
 
Kreemi peale tõsta bisvkiidi keskmine ring. Nüüd jääb tühi osa välja ja sisse.

 
 
Täida tühjad osad kreemiga.
 


Korda sama teise ringideks lõigatud biskviidiga. Kõigepealt kõige välimine ja kõige sisemine ring ja täida keskmine osa kreemiga ja siis tõsta peale keskmine ring ja täida väljast ning seest kreemiga.

Tulemus saab seest selline:

No comments:

Post a Comment