Pages

Friday, March 16, 2012

Krõbedad vahvlid kohupiima-toorjuustu maasikakreemiga

Kes ei mäletaks lapsepõlvest neid mõnusaid krõbedaid vahvleid! Selliseid, mida tänapäevaste vahvlimasinatega enam kuidagi teha ei õnnestu ja seepärast otsivadki paljud perenaised just neid veneaegseid vahvliküpsetajaid. Minul on õnneks see aparaat kodus olemas ja nii saigi vahvlitegu käsile võetud.
















Selle retsepti järgi tehes pole vaja kiirustada, muidugi peab kohe kuumalt rulli keerama, aga seda saab teha kiirustamata. Täidis muudab need mõne aja pärast siiski pehmeks, seepärast soovitan neid täita vahetult enne serveerimist.

  • 200 g võid
  • 3 muna
  • 2,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl jahu
  • 2 dl kartulitärklist
  • 1,5 dl vett
Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi.
Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid.
Täida näiteks kohupiimakreemi või jäätisega ja serveeri.
Kohupiima-toorjuustu maasikakreem
1 pakk kohupiima
1 pakk maitsestamata toorjuustu
100g valget šokolaadi
150 ml vahukoort
vajadusel suhkrut
maasika toormoosi (suvel värskelt tehtud, talvel jääkambrist)
Vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja toorjuust ja sega hoolikalt. Sulata valge šokolaad ja lisa segule. Lisa ka maasika toormoos. Vajadusel lisa suhkrut. Täida vahvlid.

No comments:

Post a Comment