Pages

Friday, July 13, 2012

Maasika-toorjuustu koogikesed

Mõnusad - magusad suvised juustukoogikesed, mille retsepti autor on tegelikult Aleksander Nikoskov ja mille retsept ilmus ajakirjas "Köök" - http://www.ajakirikook.ee/retseptid/mascarpone-vaarikakook

















Mina tegin selle muidugi jälle enda meele järgi ringi ja kasutasin tavalist toorjuustu ning valget šokolaadi (mascarpone - vahukoore, želatiini ja suhkru asemel). Panen siia oma retseptiversiooni kirja ka. Sellest kogusest, mis mina ära toon, tuli ca 20 koogikest. Kui originaalis on kasutatud digestive küpsiseid, siis mina kasutasin Marie omi. Digestive´d on kõik nii suured, et suuruse poolest tundusid Marie omad paremad olevat. Kuigi ideaalis oleksin kasutanud umbes selliseid Domino küpsise mõõtu küpsiseid, aga sellistel väiksematel on kõigil ju kreem vahel. Aga Marie küpsis sobis imehästi - jäi mõnusalt mure.


















Maasika-toorjuustu koogikesed

400g toorjuustu
200g valget šokolaadi
Marie küpsised
300g martsipani
200g tumedat šokolaadi
maasikaid

Sulata valge šokolaad ja sega toorjuustu hulka. Tõsta saadud kreem teelusika abil küpsistele ja pane mõneks ajak külmikusse tahenema. Senikaua võid martsipani õhukeseks rullida (nii ca 3mm paksuseks) ja lõigata sellest paraja kõrgusega (ca 1 cm) ribad. Sulata ka tume šokolaad. Keera martsipaniribad ümber koogikeste ja kasta koogikesed alumist otsa pidi tumeda šokolaadi sisse. Väga lihtne on seda teha, kui sulatad šokolaadi enam-vähem sirge põhjaga kausis ja kui kausi põhjas olev šokolaadikiht on max nii pool sentimeetrit. Tõsta koogikesed küpsetuspaberile tahenema ja aseta keskele kaunistuseks terve maasikas (või vaarikas või ükspuha milline muu mari).



No comments:

Post a Comment