Pages

Tuesday, July 24, 2012

Selle suve esimene tikrikook

Maal ei olnud mul ahju ja tundsin sellest kohutavalt puudust. Kuni ükspäev teatasin mehele, et ostame selle nn lauapliidi, millel ahi ka küljes. Mille peale mees teatas, et tal tegelikult garaazis on üks vana lauaahi, et ei tea kas see üldse töötabki. Tõeliselt retro selline. Sai siis tuppa toodud ja järgi proovitud - töötas. Juhuu! Sündis selle suve esimene tikrikook. Ainult ahju tagaosa küpsetab oluliselt usinamalt, kui esiosa. Seepärast kook on kohati natuke ka liiga pruun. Aga pole hullu, teinekord siis tean sellega arvestada. Aga mis põhiline mul on nüüd ahi! :)


















Tikrikook sai tehtud kakao-muretaignal ja kohupiimaga. Kako-muretainas meeldis mulle selle koogi juures eriti.

Kakao-muretainas (retsept Nami-namist)

110 gr magedat võid
70 gr suhkrut
0,5 tl soola
2 tl vanilliekstrakti
85 gr kakaopulbrit
225 gr nisujahu

Valmistamine: sega toasoe või, suhkur, sool ja vanilliekstrakt, kuni saad ühtlase võisegu. Lisa kakaopulber ja sega veel. Siis sega juurde jahu ning sega ühtlaseks. Suru tainas kokku lamedaks ümaraks kettaks, keera toidukilesse ning pane vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema. 

Kohupiimasegu

400g kohupiima
3 muna
maitse järgi suhkrut

Sega kõik kokku ühtlaseks.

Mätsi muretainas ühtlase kihina koogivormi. Laota sinna peale tikrid ning kalla üle kohupiimaseguga. Pista ahju ja küpseta 200 C juures, kuni kook on pealt kuldne.









No comments:

Post a Comment