Pages

Wednesday, February 6, 2013

Kaerahelbekook

Küpsetuskirg vajas rahuldamist ja kodus oli üks pakk kaerahelbeid mis oli vaja ära kasutada (sest puder neist tuli kuidagi...eee......imelik, st mitte mulle meelt mööda).

Nami-Namist leidsin Kaerahelbekoogi retsepti, mis oli ülilihtne ja mis lubas, et kook saab kiiresti valmis. Just mõnus sipsti argiõhtul valmis teha. Tegin 1,5 kogust, aga suhkrukoguse jätsin samaks kuna Nami-Namis olid selle retsepti juures kommentaarid, et liiga magus tuli. Põnevama maitsenüansi lisamiseks panin taignasse ka 0,5 ampulli mandli essentsi. Ja kuidagi nagu ei tahtnud nii palju õli taignasse panna. Vaid kasutasin hoopis törtsukese õli selleks, et kaerahelbed enne ära röstida. Ning nisujahu asemel kasutasin hoopis rukkijahu, et tervislikum ja nii.




















Panen siis retsepti siia kirja ka oma muganduste ja 1,5 kordse kogusega.

Kaerahelbekook

6 tk muna
4 dl suhkrut
0,5 dl õli
12 dl kaerahelbeid
6 sl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
6 sl kakaopulbrit
0,5 ampulli mandli essentsi


Rösti kaerahelbed törtsu õliga. Vahusta munad suhkruga. Lisa mandli essents, röstitud kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja kakaopulber. Sega tainas ühtlaseks ning kalla võitatud ahjuvormi või väiksele ahjuplaadile. Silu pealt ühtlaseks. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Lõika kook veel soojalt tükkideks.

Minul jäi tainas suhteliselt "paks". Ilmselt seetõttu, et kuidagi ei tahtnud õli panna. Kui sama liini jätkata, tasuks järgmine kord 1 muna rohkem panna ja kaerahelbeid vast nii 10dl jagu. Ja küpsetada võiks võib-olla isegi veel vähem - 10min juures hakata ahju hoolega silmas pidama, et mis "nägu" kook teeb, et vajadusel varem välja võtta.







No comments:

Post a Comment