Pages

Tuesday, June 18, 2013

Pähklikreemitäidisega šokolaadimuffinid

Mõni aeg tagasi sattusin Haapsallu ja käisin ka Kuursaalis õhtust söömas. Maiustasin seal Geisha tordiga, mis oli imehea. Šokolaadine biskviit, mille vahel sellise maitsega kreem, nagu Geisha šokolaadi sees on. Tuli tahtmine ka proovida midagi sarnast teha. Päris 100% Geisha kreemi maitsega ma oma pähklikreemi ei saanud, aga väga maitsev sai see küll. Kreemi pistsin šokolaadimuffinite sisse ja said ühed prisked ja rammusad muffinid.

Pähklireemitäidisega šokolaadimuffinid

 

Muffinid (12 tavalises mõõdus muffinid või 6 suurt muffinit)

2 muna
125g fariinsuhkrut
135g jahu
3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
150g maitsestamata jogurtit või hapukoort
50g sulatatud võid
100g jämedalt hakitud šokolaadi

Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad. Jaota tainas muffinivormidesse, pannes need ääreni täis (kui kasutad tavalisi muffinivorme. Minul olid oluliselt suuremad vormid ja panin need kolmveerandi võrra täis). Küpseta 200 kraadises ahjus ca 15-20 minutit.
Lase jahtuda, lõika "kaas" pealt ära ja uurista seest tühjaks. Kaas jäta alles, aga seest tühjaks uuristatud muffinist saad muffini peale kaunistuseks valmistada trühvlid.
 






Pähklikreem

70g röstitud sarapuupähkleid
100g toorjuustu
0,5 dl 35% rõõska koort
35g tuhksuhkrut
2 kuhjaga tl vaniljesuhkrut

Jahvata röstitud sarapuupähklid peeneks (näiteks kohviveskis). Kui röstid pählid ise, siis tee seda kuival panni pidevalt segades ja pärast röstimist hõõru pähkli ümber olev kiht maha. Vahusta rõõsk koor suhkruga, lisa toorjuust ja siis pähklipuru. Sega ühtlaseks.

Pane iga muffiniõõnsuse sisse pähklireemi, aseta sinna peale muffini kaas.



Kaunistamiseks
šokolaadi
pähklipuru

Trühvlid
Muffinite sisu pudista käte vahel peeneks. Sega see pudi pähklikreemiga. Pane kreemi nii palju, et jääks parajalt voolitav mass. Vooli neist pallid, veereta pähklipuru sees.

Kaunista muffinid sulatatud šokolaadi, hakitud pähklite ja muffini sisust valmistatud trühvliga.









Prindi retsept:

2 comments:

  1. Läheb ikka jahu! Kogemata on see ununenud kirja panna. Teen kohe parandused! Aitäh küsimast. :)

    ReplyDelete