Pages

Wednesday, June 5, 2013

Rabarbrikook vaniljekreemiga

See rabarbrikook kogus ohtralt kiidusõnu nii tööl kui kodus. Vaniljekreemi kiht teeb selle mõnusalt mahlaseks. Jällegi on tegemist ühest inglise keelsest blogist (mida ma enam kuidagi üles ei leia) leitud retseptiga. Seal retseptis olid rabarbrid ette nähtud vaid kaunistamiseks. Mina lisasin neid ka koogi sisse.
Ja kook näeb lihtsalt võluv välja!






Rabarbrikook vaniljekreemiga

Tainas
200g võid
110g suhkrut
2 muna
185g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
40g vaniljekastme pulbrit
rabarbritükke

Vaniljekreem
4 tl vaniljekastme pulbrit
110g jahu
400 ml piima
40g võid
1/2 ampulli vaniljeessentsi

Kaunistamiseks
3-5 peenikest noort rabarbrivart
20g sulatatud võid
4 tl kristallsuhkrut

Esmalt valmista vaniljekreem. Selleks sega paksupõhjalises potis suhkur ja vaniljekastme pulber. Lisa piim ja sega ühtlaseks ning kuumuta pidevalt segades kuni kaste hakkab paksenema. Võta pott tulelt, sega hulka võid ja vaniljeessents. Kreem peaks olema suhteliselt paks. Jahtudes see pakseneb veelgi. Jäta kaste taigna valmistamise ajaks jahtuma.

Kuumuta ahi 180 C. Vahusta omavahel või ja suhkur. Sega munad ükshaaval või-suhkru hulka. Sega küpsetuspulber ja vaniljekastmepulber jahu hulka ning sõelu see taigna hulka ja sega hoolikalt ühtlaseks. Tainas jääb üsna paks.

Vooderda 20cm diameetriga küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Määri pool taignast vormi põhjale ja ka vormi külgedele umbes 2 cm kõrguselt, et moodustuks justkui pesa vaniljekreemi jaoks. Puhasta ja tükelda rabarbrid ning aseta rabarbrid ühtlase kihina taignale. Kalla sinna peale vaniljekreem.

Vaniljekreemi peale määri ülejäänud pool taiganst. See on päris keeruline, kuna tainas on päris paks, aga vaniljekreem seal all on oluliselt vedelam. Lihtsam on seda teha nii, et kahe lusika abil laotad taignatükikesi ühtlaselt üle koogi ja siis püüad seda veidi ühtlasemaks siluda. Lõika noored rabarbrid parajateks tükkideks ja kaunista kook nagu pildil. Siis määri koog pealt sulatatud võiga ning raputa üle kristallsuhkruga.

Küpseta ca 1 tund ja 15 min. Kui kook kipub pealt liiga tumedaks minema, kata fooliumiga.

Lase koogil vormis jahtuda.





Prindi retsept:


No comments:

Post a Comment