Pages

Friday, August 23, 2013

Rummpallid, need õiged!

Oooo, ma armastan rummipalle! Aga mitte igalt poolt ei saa neid õigeid ja ehedaid. Minu jaoks on need õiged just sellised, kus on lisaks päris rummile ka rummiessentsi maitseks lisatud. Sest ainult päris rummiga jääb midagi justkui puudu. Kindlasti biskviidiga, mitte küpsistega! Mis siis muud kui veeretama! :)




 

 

Rummipallid (ca 12tk)

Biskviit
4 muna
1,5dl suhkrut
0,75 dl jahu
0,75 dl kakaod
0,4 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Eralda munavalged ja munakollased. Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Esialgu aeglase kiirusega ja kui hakkab selline helevalge vaht tekkima, lisa kiirust ja siis võid tasapisi juba suhkrut ka lisama hakata. Munakollased vahusta ka kergelt ja lisa siis munavalgete hulka. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla vormi ja küpseta 190 C ahjus.

Veel vajad:
ca 500g hapukoort
rummi
0,5 ampulli rummiessentsi
2-3 spl kakod
soovi korral suhkrut

küpsise või pähklipuru

Kui biskviit on jahtunud pudista see kaussi. Lisa hapukoort. Igaks juhuks mitte kõike kohe korraga, vaid vähel haaval, et segu liiga märg ei saaks. Lisa ka kakao, rummiessents ja rummi maitse järgi ja soovi korral suhkrut. Segu peab jääma selline paras, et hakkaks hästi kokku ja hoiaks vormi.

Veereta neist pallid ja veereta palle omakorda kas küpsisepurus või pähklipurus. Mina kaunistasin need veel ka sefiiritupsuga.




No comments:

Post a Comment