Pages

Saturday, October 5, 2013

Imelihtne, aga supermaitsev õunastruudel

Oh, õunu on sel aastal palju. Milline õnnistus, sest nendest saab imelihtsalt valmistada midagi imemaitsvat. Näiteks õunastruudlit. Osta poest lehttainas, rulli lahti, lao sinna õunu ja mud maitsvat kraami, mida kapist leiab ja voila!


Imelihtne õunastruudel


500g lehttainaist
3-5 õuna
2spl tärklist
100g rosinaid (või ka rohkem)
rummi, et seal rosinaid leotada
mandlilaaste
50g martsipani
suhkrut
kaneeli
1 muna
Pese rosinad, pane kaussi ja kalla rummiga üle ning jäta seisma. Koori, puhasta ja tükelda õunad. Pane õunatükid kaussi, kalla sinna rosinad koos rummiga, lisa tärklis, peeneks hakitud martsipan ja mandlilaastud. Sega läbi. Lisa enda maitse jaoks parajas koguses suhkrut ja kaneeli.

500g-sest lehttaignast saab kaks struudlit. Sulata see (kui ostsid sügavkülmutatud variandi) ja rulli veidi õhemaks ning lõika pooleks. Tavaliselt on see 500g-ne pika kitsa ribana ja pooleks lõigates saab2 parajat tükki kahe struudli jaoks. Laota täidis võrdselt mõlemale taignatüki keskele ribana, nii et mõlemale poole jab ca 5cm vaba pinda. Lõika need vabad pinnad ca 2cm paksustes "narmasteks" ja tõsta need korda-mööda täidise peale. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta ca 200C ahjus, kuni on pealt kuldne.

Kaunistuseks sulatasin ma veidi valget šokolaadi, segasin selle 35% koorega vedelamaks, niristatavaks massiks. Niristasin selle struudlitele ja puistasin mandlilaastudega üle. Mmmm, imeline!





No comments:

Post a Comment