Desdemona kook
2 muna1klaasi suhkrut
1 spl mett
50g sulatatud võid
1 tl soodat
1,5-2,5klaasi jahu
1 purk magusat kondenspiima
200g võid
rõõska koort
Munad vahustada suhkruga. Lisada mesi, sulatatud või ja söögisooda. Vahusta kõik segamini ja kuumuta segu nõrgal tulle kuni keemiseni. Sega pidevalt, sest muidu kipub päris kergesti põhja kõrbema. Jahuta ja lisa siis jahu. Vormi/rulli taignast õhukesed kihid ja küpseta. Kihte peaks tulema 6-7 tk + 1 poolik (millest peale pudinad teha), kui teha 24cm diameetriga ringid.
Kondenspiim keeta 2h (selle võib vabalt eelmine päev või ka tükk aega varem valmis teha). Ka poes müüakse keedetud kondenspiima, aga minumeelest see ei ole nii hea ja soovitan ise keeta. Sega keedetud kondenspiim sulatatud võiga ja lisa vajaduse järgi rõõska koort. Kreem panna kohe soojalt (st sulatatud või on ju tuline) kihtide vahele, peale riputada pudinad, mässida toidukilesse ja lasta seista öö läbi. Osa pudinaid võib jätta alles, et need värskelt pärast seismist peale pudistada, nii jääb välimus kaunim.
Selline on originaalretsept. Aga seda ma ütlen, et mida rohkem kreemi, seda parem. Või kogus jäta samaks, aga ühe purgi asemel võib 1,5 purki keedetud kondenspiima (miks mitte lausa 2 purki!). Nüüd viimane kord ma tegin nii, et ühe purgi keetsin ise ja lisaks ostsin väikeses potsikus Jaani keedetud kondenspiima. See on selline jämedast hõbepaberist potsik, millel saab kaane nagu jogurtitel pealt ära tõmmata.
No comments:
Post a Comment