Tahtsin teha just südamekujulised koogikesed üllatuseks mehele. Selleks küpsetasin põhjad tillukeses 12 cm diameetriga koogivormis ja lõikasin enda kõige suurema südamelkujulise piparkoogivormiga südameteks. Allpool ära toodud kogusest (see on 0,5 originaalkogust) sain kaks 12cm diameetriga vormitäit šokolaadipõhja.
Mahlased šokolaadisüdamed Domino küpsiste & vaarikatega
Põhi:
8 spl suhkrut
2dl jahu
1,9 dl kakaod
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
1,1 dl piima
0,55 dl õli
1,1 dl keevat vett
8 Domino küpsist (kreemiga pool)
0,4+0,4tl soodat
Vahele:
100g toorjuustu
1 dl vahukoort
suhkrut
Domino küpsiste teised kreemita pooled
vaarikad
Peale piimašokolaadi ganache:
150g piimašokolaadi
0,75 dl vahukoort
10g võid
kaunistamiseks vaarikaid
Põhjade jaoks: kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda küpsetuspaberiga 12cm läbimõõduga koogivorm (kui on kaks tükki, siis vooderda mõlemad). Tee Domino küpsised pooleks, nii et ühele poolele jääks kreem. Aseta koogivormi põhja kreemiga küpsised nii, et kreemine pool jääks ülespoole. 12cm diameetriga vormi mahub neid 4tk. Sega kokku kuivained (suhkur, jahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur). Lisa muna, piim ja õli ning mikserda umbes kaks minutit. Nüüd lisa tainale äsja keema läinud vesi, tainas muutub hästi vedelaks.
Vala pool tainast teise kaussi ning lisa ainult ühte kaussi 0,4tl soodat ja sega hoolikalt läbi (kui on 2 ühesuurust küpetusvormi, siis lisa soodat korraga kogu taignasse ning vala tainas kahte koogivormi). Küpseta põhja umbes 25-30 minutit, kontrollides küpsust puutikuga. Kui tiku külge tainast ei jää, on kook valmis. Nüüd aseta vormi põhja teised 4 Domino küpsist, lisa 0,4tl soodat ka teise kaussi ja küpseta teist põhja samamoodi. Lase põhjadel jahtuda. Lõika põhjad pooleks. Kui peale küpseb kõrge muhk, siis lõika see muhk ka pealt ära, et mõlemad pooled jääksid enam-vähem ühte mõõtu/kuju.
Kreemi jaoks: vahusta koor suhkruga (seda lisa maitse järgi), sega sinna hulka toorjuust ja purustatud ilma kreemida Domino küpsised.
Lõika südamekujulise vormiga kõik 4 põhja südameteks. Immuta kaks alumiseks jäävat põhja piimaga. Jaga kreem võrdselt kummagi südame peale ära, pista kreemi sisse tihedalt vaarikad ja tõsta kummalegi teine kiht peale ja immuta ka see.
Ganache tegemiseks sulata šokolaad ja vahukoor koos vesivannis, tõsta tulelt. Lisa või ja sega kuni see on sulanud. Lase veidi jahtuda. Täpselt seni, et see poleks enam liiga vedel, aga et siiski saaks veel mugavalt kallata ja määrida kookidele. Kalla ganache kookidele. Võta nuga appi, et see ühtlaselt igale poole laiali siluda. Kaunista vaarikatega. Tõsta külmikusse veidikeseks tahenema.
No comments:
Post a Comment