Pages

Sunday, January 5, 2014

Mango-vaarika kodujuustutort

Uut aastat on juba 5 päeva käes olnud, aga uus aasta sai vastu võetud mango-kodujuustutordiga. See on selline kerge tort, mis meeldib ka neile, kes magusat väga ei armasta. Tordi põhjadeks küpsetasin ära jõuludest veel järgi jäänud piparkoogitaigna. Mango on kompotimango ja kaunistused on šokolaadist.

Head hobuse aastat!


Mango-kodujuustutort


Põhi:
piparkoogitainas
Kaalu ei tea, aga nii palju, et saab kaks 18cm diameetriga 0,5cm paksust põhja. Rulli tainas lahti, lõika sellest 18cm diameetrise koogivormiga 2 ringi ja küpseta.

Täidis:
1dl rõõska koort
100g toorjuustu
600g maitsestamata kodujuustu
2tl kaneeli
1dl fariinsuhkrut
1dl suhkrut
100g valget šokolaadi
0,3dl mangokompoti vedelikku
6 lehte zelatiini

425ml  purk mangokompotist pooled mangotükid
vaarikaid (värksed või külmutatud)

Pealmine kiht
ülejäänud mangotükid
ülejäänud mangokompoti vedelik
3 lehte zelatiini

Kaunistamiseks:
200g tumedat šokolaadi

Nagu eelpool juba kirjas, küpseta piparkoogitaignast 2 ringi. Täidise jaoks vahusta rõõsk koor, sega sinna hulka toorjuust, kodujuust, kaneel, suhkrud, sulatatud valge šokolaad ja kompotivedelik. Valmista pakil oleva õpetuse järgi ette zelatiin ja sega samuti täidise hulka.

Ehita kook kokku koogivormi sisse. Kõige alla pane üks piparkoogi põhi. Määri sinna ca 1cm paksune kiht täidist ja pista kreemi sisse vaarikad. Tõsta peale teine kiht piparkoogipõhja. Laota sinna peale õhuke kiht kreemi, siis pista kreemi sisse mangotükid ja siis kalla ettevaatlikult peale ülejäänud kreem. See, et enne panna natuke kreemi ja sinna mangotükid aitab ära hoida seda, et kreemi kallates "sõidavad" mangotükid ühte hunnikusse kokku. Tõsta mõneks tunniks külmikusse tahenema.

Kui kreem on piisavalt tugev, valmista pealmine kiht. Püreesta ülejäänud mangotükid, kalla hulka ülejäänud kompotivedelik. Valmista ette zelatiin ja sega hulka. Lase veidi jahtuda ja kalla tordile. Lase tordil üleöö külmas seista.

Soovi korral kaunista tort šokolaadiga. Seda, kuidas tordi umber selline šokolaadist "vöö" teha, näed siit: http://www.youtube.com/watch?v=L-RM7JyToew



 

No comments:

Post a Comment