Pages

Monday, January 10, 2011

Õuna - toorjuustu magustoit

Mõnus magustoit, mida on imelihtne teha ja viib keele alla!



Paljud magustoidud sünnivad mul nii, et tahaks midagi head ja siis vaatan, et mida ma kapist leian! Ka see magustoit sai just nii valmis ning on imemaitsev. Proovige ise!

Õuna - toorjuustu magustoit (4 portsjonit)

200g maitsestamata toorjuustu
1 munakollane
100g šokolaadiküpsiseid või piparkooke
2 keskmist haput õuna
mandlilaaste
1 dl suhkrut
kaneeli
fariinsuhkrut
veidi võid
rummi või konjakit

Vahusta munakollane tavalise suhkruga ja lisa toorjuust. Maitsesta kaneeli ja sortsukese rummi või konjakiga. Murenda küpsised sõrmede vahel väikesteks tükkideks ja aseta serveerimisbokaalide põhja ja kalla igasse bokaali ka sortsukese rummi või konjakit küpsistele peale. Pane igasse bokaali paar lusikatäit toorjuustukreemi (et küpsised oleksid kaetud). Murenda kreemi peale veel üks küpsisekiht ja sinna peale jaga ära kogu ülejäänud toorjuustukreem.

Koori ja tükelda õunad väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil või ja lisa sinna õunakuubikud ja lisa ka fariinsuhkur ning mandililaastud ja kuumuta kuni fariinsuhkur sulab. Aseda iga bokaali peale õuna-mandilaastude segu. Lase külmikus veidi seista ja naudi!

No comments:

Post a Comment