Pages

Thursday, January 13, 2011

Rikkalikud kaerahelbeküpsised

Need on küpsised, kus on lisaks kaerahelvestele rikkalikult pähkleid, mandleid, rosinaid ja šokolaadi! Mõnus amps tassikese tee kõrvale.




















Küpsiste retsept
(sellest kogusest tuleb 8 suurt või ca 20 väikest küpsist)


2 muna
75 g suhkrut
75 g sulavõid
50g fariinsuhkrut
50g rosinaid
50g mandleid
50g sarapuupähkleid
50g india pähkleid
50g mandlilaaste
150 g kaerahelbeid
100g tumedat šokolaadi
rummi
3 tl vanillisuhkrut
0,5tl tsillipipart

Vahusta munad suhkruga ja lisa sulavõi. Pese rosinad ja pane nad mõneks ajaks rummi sisse likku ja lisa taignale. Pähklitest ja mandlitest pooled haki peenemaks, ülejäänud jäta terveks ja lisa taignale. Lisa ka hakitud šokolaad, mandlilaastud, kaerahelbed, vanillisuhkur ja tsillipipar. Sega hoolega.

Taigen jääb suhteliselt "purune" ja selle pannile saamine on paras mätserdamine. Kuna mina tahtsin just suuri küpsiseid, siis avastasin, et kõige lihtsam on panna 2 supilusikatäit tainast magustoidubokaali ja see siis järsu liigutusega pannile kallata ja siis natuke veel kohendada.


Küpseta ca 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Pärast ahjust võtmist lase küpsistel 10-15 minutit pannil seista, sest kuumana on nad väga muredad. 




















Retsepti aluseks võtsin Nami-Namist kaerahelbeküpsiste retsepti: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=384 ja tegin selle enda meele järgi ringi. :)

No comments:

Post a Comment