Pages

Tuesday, May 14, 2013

Unelmate kirsitort

Vot see on tort, mille üle olen tõeliselt uhke! Mõtlesin ja mõtlesin ja välja mõtlesin täpselt minu enda kõige lemmikuma tordi. Kirssidega, toorjuustuga, martsipaniga.... See on siin postituses ära toodud tordi edasiarendus ja nüüd sai see imeline. Minu enda meelest. Ja kõik teised kes sõid, kiitsid ka! Kõige parem kompliment oli, et kõik need maitsed sobivad omavahel imeliselt kokku.




Unelmate kirsitort


Mandlibiskviit (24cm diameetriga koogivormi jaoks)
4 muna
1,2 dl suhkrut
2 dl jahvatatud mandleid
0,3 dl tärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit

Kirsimoos500g kivideta kirsse (sobivad ka külmutatud)
250g moosisuhkrut
0,5 dl Amarettot või brändit
0,5 ampullikest mandliessentsi

Vahele & immutamiseks:
ca 200g martsipani
brändit või Amarettot

Valge toorjuustukreemi kiht300g toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort
200g valget šokolaadi


Pruun toorjuustukreemi kiht
 300g toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort
200g tumedat šokolaadi

Kaunistamiseks
100g toorjuustu
100g vaniljemaitselist kohupiimapastat
0,5 dl rõõska koort
100g valget šokolaadi

šokolaaditilgakesi
kokteilikirsse
Snickers šokolaad
mandlilaaste

Mandlibiskviidi tegemiseks vahusta külmkapikülmad munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta munakollased eraldi ja sega need siis õrnalt munavalge vahu hulka. Sega omavahel tärklis, küpsetuspulber ja jahvatatud mandlid ning kega ka need õrnalt munavahu hulka. Mandleid saad ise väga hästi jahvatada kohviveskis!
Kalla pool taignast küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm diameetriga küpsetusvormi ja küpseta 180 C ahjus, kuni biskviit on kuldne. Tee sama ka teise poolega taignast. Saad kaks ca 1,5cm paksust biskviitpõhja. Võid ka kõik korraga küpsetada ja hiljem põhja pooleks lõigata (aga mul see pooleks lõikamine ei õnnestu just väga hästi ja seepärast tundus lihtsam eralid küpsetada).

Kirsimoosi tegemiseks kalla kirsid potti, kuumuta keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda tasasel tulel 10 min. Lisa Amaretto või brändi ning mandliessents. Keera tuli maha ja lase täielikult jahtuda.

Toorjuustukreemi kihtide tegemiseks
vahusta rõõsk koor, sega sinna hulka toorjuust ning sulatatud šokolaad.

Aseta üks tordipõhi lahtikäivasse vormi. Immuta brändi või Amarettoga. Rulli martsipan 24cm diameetriga ringiks ja aseta koogipõhja peale. Martsipani peale jaota ühtlaselt kirsimoos.Kirsimoosi peale vala valge toorjuustukreemi kiht, silu ühtlaseks. Ning siis pruun toorjuustukreemi kiht, silu ühtlaseks. Kõige peale aseta teine biskviit ning immuta ka see. Lase külmikus üleöö seista.

Kaunistama saad asuda järgmisel päeval. Vahusta rõõsk koor, sega sinna hulka kohupiimapasta ning toorjuust ja sulatatud valge šokolaad. Kata tort nii pealt kui külgedelt kreemiga. Pool kreemist pane pritsikotti ja tee tordi peale kaunid rosetid. Rösti mandlilaastud ja kata nendega tordi küljed ja ka tordi pealmine osa. Raputa sinna ka hakitud Snickersi šokolaad ja šokolaaditilgakesed. Tordi keskele aseta kokteilikirsid.





No comments:

Post a Comment