Vana Tallinna tort
200g tiramisuküpsiseid
200g toorjuustu
1tl želatiini + 100ml aplesinimahla
200g keedetud kondenspiima
80ml Vana Tallinna likööri
300g šokolaadi kastetud küpsiseid
Pane želatiin apelsinimahlaga paisuma. Vahusta koos vahukoor, toorjuust ja kondenspiim. Lisa liköör. Sulata želatiin ja lisa kreemile. Sega kõik ühtlaseks. Kata 16cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ning aseta põhja pool küpsistest. Kalla peale pool kreemist. Kata ülejäänud küpsistega ja kalla peale teine pool kreemist. Pane 2-3 tunniks külma.
Võta kook vormist välja, kata served šokolaadi kastetud küpsistega ja kaunista pealt.
Raamatus oli "pael" küpsiste umber vormitud martsipanist, kuid mina panin sinna tavalise paela.
Prindi retsept:
Palju läheb vahukoort vaja?
ReplyDelete