Rabarberi-kohupiima purukook halvaaga
Purutainas
170gvõid
4 dl jahu
0,75 dl suhkut
0,75 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Rabarberi-halvaakate
ca 400g rabarbereid200g halvaad
Kohupiimakate
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl hapukoort
300g kohupiima
Näpi jahu, küpsetuspulber ja suhkur koos võiga purutaignaks. Laota kolmveerand sellest küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja.
Kohupiimakatte jaoks vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor ja kohupiim. Haki halvaa ja rabarberid.
Laota kohupiimakate purupõhjale. Jaota sinna peale ühtlase kihina kõigepealt rabarberitükid ja siis hakitud halvaa. Kõige peale pudista ülejäänud purukate. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni kook on küps ja pealt kuldne.
Lase veidi jahtuda. Maitseb imehästi nii soojalt, kui külmalt.
Tere! Mul just üks karp rabarbereid vaatab mind altkulmu sügavkülmast ning ootab ahju minekut. Retsept tundub imehea, aga väike küsimus ka: kas sa kasutasid kohupiimapastat või teralist kohupiima?
ReplyDeleteOh, vabandust, et nii sada aastat hiljem vastan. Märkasin küsimust alles nüüd. Tegin teralise kohupiimaga. Sellised "vanakooli" koogid jäävad teralisega paremad.
ReplyDelete