Põhi (0,5 kogust martsipani muretainast, retsept Nami-Namist):
125g martsipani
125g võid
1 muna
125g võid
1 muna
250g nisujahu
Vahekiht:
5 munakollast
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
600 g rabarbereid
Kate:
5 munavalget
1 dl suhkrut
Põhja jaoks pane toasoevõi ja martsipan köögikombaini ning töötle lõiketeraga, kuni saad ühtlase segu. Kui kombaini pole, hõõru nad lihtsalt lusikaga ühtlaseks massiks ja siis vahusta mikseriga.
Lisa munad ning jahu ning sega kiiresti läbi (väldi ülesegamist, sest siis muutub tainas kõvaks!). Sõtku tainas ühtlaseks ja pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Siis mätsi tainas koogivormi põhja ja servadele. Mina kasutasin 24cm diameetriga vormi. Küpseta tainast 200 kraadises
eelsoojendatud ahjus 15 minutit.
Vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa hulka hapukoor, kartulitärklis. Koori, puhasta ja tükelda rabarberid väiksemateks tükkideks.Sega need hapukooresegu hulka. Võta pruunistunud biskviitpõhi ahjust välja, seejärel kalla peale rabarberisegu. Küpseta ahjus veel 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Võta kook ahjust ja määri peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ahjus umbes 7-10 minutit.
Vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa hulka hapukoor, kartulitärklis. Koori, puhasta ja tükelda rabarberid väiksemateks tükkideks.Sega need hapukooresegu hulka. Võta pruunistunud biskviitpõhi ahjust välja, seejärel kalla peale rabarberisegu. Küpseta ahjus veel 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Võta kook ahjust ja määri peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ahjus umbes 7-10 minutit.
No comments:
Post a Comment