Pages

Friday, July 25, 2014

Küpsetatud šokolaadi-kohupiimakook värskete marjadega. Leidsin oma lemmiku!

Oh, ma olen nii õnnelik! Leidsin kohupiimakoogi - küpsetatud kohupiimakoogi, mis on lihtsalt imeline. Minu lemmik! Seni pole ma küpsetatud kohupiimakookidest nii väga vaimustatud olnud. Samamoodi nagu küpsetatud juustukookidestki. Olen nii kohupiimakreeme, kui toorjuustukreeme ikka toorelt eelistanud. Aga see kohupiimakook meeldib mulle tõesti väga! Kreemjas, šokolaadine ja värsked marjad sobivad sinna imeliselt. Üsna rammus (mis seda lahjat ikka süüa, kui juba koogisöömine käsil), samas marjad teevad koogi maitselt kergeks ja värskeks. Tegin seda kooki kohe kaks korda järjest. Maasikatega variandi viisin naabrinaisele sünnipäevaks ja mustikate-metsmaasikatega variandi pistsime mehega kahepeale kinni. Nüüd pean plaani turule murelite järgi minna, et veel seda kooki teha! :D Retsept on pärit Eva Palu raamatust "Tordid & koogid nagu ehtsas pagariäris" (lk 22)
 
Maasikatega variandi puhul kasutasin ainult tumedat šokolaadi. Mustikatega variandi puhul panin koogi sisse piimašokolaadi+natuke tumedat šokolaadi. See viimane variant meeldis rohkem. Mis küpsise-šokolaadipõhja puudutab, siis retseptis ära toodud šokolaadist (10g) ei piisanud mitte - ei püsinud koos. Kasutasin 50g šokolaadi, lisasin natuke koorelikööri (natuke koorelikööri meeldib mulle üldse kookidesse maitseks panna) ja törtsu õli ka.
 
 

 

Šokolaadi-kohupiimakook

 
Koogipõhi:100g küpsiseid
50g tumedat šokolaadi
vajadusel veidi õli
soovikorral koorelikööri
 
Täidis:
150g šokolaadi (100g piimašokolaadi + 50g tumedat šokolaadi)
400g maitsestamata kohupiimapastat
200g toorjuustu
1 dl 35% koort
1,5 dl suhkrut
4 muna
 
Šokolaadiriba:
50g šokolaadi
 
Kaunistamiseks:
värskeid marju
 
Purusta küpsised ja sega sulatatud šokolaadiga. Soovi korral lisa veidi koorelikööri ja vajadusel veidi õli. Suru küpsisepuru 16-20cm läbimõõduga koogivormi põhja.
 
Täidise tegemiseks sega kohupiimapasta, toasoe toorjuust, koor, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Suru läbi sõela ja jaga kaheks võrdseks osaks. See, et toorjuust on toasoe, muudab ühtlase segu saamise ja läbi sõela surumise oluliselt lihtsamaks. Sulata kuumaveevanni kohal šokolaad ja lisa poolele segust.
 
Kalla šokolaadine kiht küpsisekihi peale, silu ühtlaseks. Selle peale tõsta valge kiht ja silu. Küpseta 185 kraadises ahjus 45min kuni 1h. Kuni kook on pealt küps, aga seest tundub veel võdisev. Jahuta täielikult.
 
Šokolaadiriba tegemiseks sulata šokolaad vesivannil. Mõõda koogi ümbermõõt ja kõrgus ning lõika vastavas suuruses küpsetuspabeririba ning määri sinna peale šokolaad. Lase šokolaadil veidi taheneda, et see enam väga ei voola ja siis säti riba ümber koogi. Lase koogil ca pool tundi külmikus seista, enne kui küpsetuspaberi riba ümbert ära võtad.Säti marjad kaunistuseks peale.

 
 
 
Kasutasin siin šokolaadiriba tegemiseks piimašokolaadi+tumedat šokolaadi. Tegin enne piimašokolaadiga paberile krussid. Lasin pea täielikult taheneda ja siis silusin sinna peale tumeda šokolaadi.
 

Proovisin triibulist kooki teha - tume küpsisepõhi+valge kreemikiht+šokolaadine kiht+valge kiht. Aga šokolaadine kreem on oluliselt raskem ja surus allapoole pandud valge kihi nurkadesse.



 

No comments:

Post a Comment