Pages

Monday, August 6, 2012

Mustika-toorjuustukook

Mul oli juba tükk aega plaanis mustikale minna ja kui reedel nami-nami.ee oma Facebook´i lehel Mustika-toorjuustukooki soovitas, siis oli selge - sel nädalavahetusel kindlasti metsa! Mustikad korjatud (vere hinnaga - sääski oli mustmiljon) ja kook ka ära proovitud.

















Nami-nami retsepti muutsin nii palju, et Digestive küpsiste asemel kasutasin tavalisi, kuna mul kodus oli neid kaks pakki, šokolaadi panin ka rohkem ja hapukooretarretisse lisasin ka poole sidruni mahla. Allpool minu muudatustega retsept.

Mustika-toorjuustukook

Koostis
Põhi:
200 gr küpsiseid
100 gr tumedat šokolaadi
75 gr sulatatud võid

Toorjuustukiht:
400 gr maitsestamata toorjuustu
200 gr hapukoort
100 gr suhkrut
250 gr mustikaid
2 sl maisitärklist
1 tk sidrunit (riivitud koor)
1 tl vanillisuhkrut

Hapukooretarretis:
3 lehte želatiini
200 gr hapukoort
170 gr suhkrut (u 2 dl)
poole sidruni mahl


Valmistamine:
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Kuigi mina tegin koogi kandilisse koogivormi, mis minu naljaka-veidra retro-lauaahjuga kaasas on. Mu ümmargust vormi sinna ahju ei anna kuidagi paigutada. Seetõttu on piltidel näha ka neljakandilised koogitükid.

Peenesta küpsisted ja tume šokolaad köögikombainis. Lisa sulavõi ning töötle ühtlaseks. Suru küpsise-šokolaadi-võisegu vormi põhja, tambi kinni ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Samal ajal sega köögikombainis kõik toorjuustukihi ained ühtlaseks. Kalla eelküpsetatud küpsisepurupõhjale ning küpseta ahju all- või keskosas veel umbes 40 minutit. Võta ahjust välja ning pane vähemalt 3-4 tunniks jahedasse tahenema.

Hapukooretarretise jaoks pane želatiinilehed külma vette likku. Sega hapukoor ja suhkur väikeses potis ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja segu umbes 60-kraadine. Suru želatiinilehed kuivaks ning sega ükshaaval hapukooretarretise hulka. Pigista hulka sidrunimahl ja sega.

Libista toorjuustukook serveerimisalusele, aga pane pestud koogivormi rõngasäär uuesti ümber koogi.
Kalla hapukooretarretis jahtunud toorjuustukoogile ning lase koogil külmkapis või mujal jahedas umbes tunnike taheneda.
Serveerimiseks eemalda koogivormi äär ning kaunista kook rohkete mustikatega.


No comments:

Post a Comment