Pages

Friday, September 14, 2012

Kiusatused on selleks, et neile järele anda ehk Šokolaadi-pähkli struudel



 Šokolaad ja pähklid mmmmm..... Ükskõik millal ma eelmises postituses mainitud Šokolaadiraamatut lappan, ikka ja alati jääb mulle sealt silma just see Šokolaadi-pähkli struudli pilt. Jaa, see on midagi sellist, millest kaalujälgijad kilomeetri kauguselt mööda lähevad ja modellid minestavad suurest šokist kui näevad kedagi seda söömas. Aga mina ei ole ei üks, ega teine ja magusat armastan ma meeletult. Eriti pähkleid ja šokolaadi, eriti neid koos. Nii ei jäänudki mul muud valikut, kui kiusatusele järele anda ja see struudel ära proovida. Tõesti, see on jumalik! Ja isegi mulle - kes ma juba kolmandat koogitükki mugides üsna imestunult vaatan neid, kes mõne koogi puhul kurdavad, et liiga magus ja et üle ühe tüki nad ei taha - piisab vaid ühest struudlitükist (kui sõin eile poolteist tükki, oli mul pärast natukene süda paha).


















Toon siin jällegi ära originaalretsepti raamatust ja siis enda versiooni sellest. Sest ausalt öeldes oli raamatu variant natukene kummaline...

Šokolaadi-pähkli struudel (raamatuversioon)

150g võid
200g erinevaid pähkleid
120g tumedat šokolaadi
120g piimašokolaadi
120g valget šokolaadi
200g filotainast
3 spl heledat suhkrusiirupit
50g tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 190 C kraadini. Haki pähklid ja tõsta paar lusikatäit pähkleid kõrvale (struudli peale raputamiseks). Haki ka šokolaad ning sega pähklite hulka. Sulata või. Rulli tainas lahti, määri sulatatud võiga ning sinna peale määri omakorda suhkrusiirup ja tõsta peale šokolaadi-pähkli segu. Keera pikemast servast rulli ja aseta ahjuplaadile nii, et lahtine serv jääks alla. Määri pealt veel suhkrusiirupiga, raputa peale pähklid ja pista ahju. Küpseta 20-25 minutit. Kui pähklid kipuvad liiga tumedaks minema, kata pealt fooliumiga. Lase veidi jahtuda, raputa peale tuhksuhkur ja serveeri.



















Minu versioon:
Kasutasin lehttainast (ostsin poest). Esiteks seepärast, et filotainas on nii paganama kallis ja teiseks ma olen nii palju kuulnud/lugenud, kuidas filotaignaga on igavene jant alati. Kuna ma pole senimaani veel filotainast kordagi kasutanud, siis ei tahtnud ma seekord ka riskida, et see hõrgutis untsu võiks minna. Ja 200g lehttainast sellise koguse täidise kohta on ilmselgelt liiga vähe! Mul kulus terve 500g taignatükk ära.

150g võid tundus mulle kohe kaugelt liiga palju! Sulatasin algatuseks 50g võid ja sellest piisas täiesti.Siirupit ma ei kasutanud üldse, sest mulle tundus, et see ei anna eriti midagi juurde. Selle asemel raputasin natukene fariinsuhkrut taignale (pärast seda, kui olin selle võiga määrinud). Pähklitest kasutasin india ja kreeka pähkleid ning lisaks ka mandleid.

Ehk lühidalt
Šokolaadi-pähkli struudel (minu versioon)
50g võid
100g tumedat šokolaadi
100g piimašokolaadi
100g valget šokolaadi
200g erinevaid pähkleid, mandleid
500g lehttainast
natuke fariinsuhkrut

Valmistamisviis sama: kuumuta ahi 190 C kraadini. Haki pähklid ja tõsta veidi kõrvale. Haki šokolaad ja sega pähklitega. Sulata või. Rulli tainas lahti, määri sulavõiga, raputa peale veidi fariinsuhkrut. Tõsta täidis taignale, keera pikemast küljest rulli ja küpseta 20-25 min. Lase jahtuda ja naudi seda õndsust!





No comments:

Post a Comment