Pages

Monday, October 15, 2012

Tort "Peenar" minu kallile emmele

Mu kallil emmel oli laupäeval sünnipäev ja tahtsin talle kingituseks teha ühe erilise tordi. Minu ema üks suuri hobisid ja lemmik ajaveetmisviise kevadest sügiseni on aiamaa. Seal ta mässab ja kaevab ja kasvatab kõiksugu kraami. Nii tuligi mõte teha talle tordi peale porgandipeenar. Ema oli vaimustuses. :)





















Tort on tegelikult tilluke - 18cm diameetriga. Aga see-eest üsna rammus, et väikesest tükist täitsa piisas. Tordi kaunistamisel kasutasin kondiitrimartsipani, mille ostsin Suhkrukunstist.Roheliseks ja oranziks sain toiduvärvide abiga. Porgandid ja kastekann on käsitsi voolitud. Herned-pärlid on tehtud vormiga. "Mullaks" on peeneks pudistatud šokolaadiküpsised segatud natukese sulatatud võiga.

Tordi sisu
1 pakk Juubeli tordipulbrit
2,5 pakki maitsestamata toorjuustu
ca 1,5 dl suhkrut
koorelikööri (Kiiu torn)
immutamiseks hapukat mahla
100g tumedat šokolaadi

Küpsetasin tordipulbrist põhja (loomulikult võib selle ka täitsa nullist ise teha). Lõikasin sellest kaks umbes 1cm paksust ja 18cm diameetriga rõngast ja ülejäänud pudistasin peeneks. Peeneks pudistatud toridpõhja hulka segasin ca 1dl koorelikööri ja umbes kolmveerand pakki toorjuustu. Tulemus peaks olema selline enam-vähem voolitava/mätsitava paksusega mass. Ülejäänud toorjuustu vahustasin suhkruga ja lisasin koorelikööri nii palju, et jäi umbes kohupiimapasta paksune mass. Sulata šokolaad ja sega samuti toorjuustukreemi hulka.

Tordi "ehitasin kokku" 18cm diameetriga lahtikäiva koogivormi sisse. Kõige alla üks 1cm paksune rõngas, immutasin mahlaga, sinna peale üks kiht toorjuustukreemi. Järgmiseks kihiks peeneks pudistatud tordipõhjast tehtud mass, selle peale taas toorjuustukreemi kiht ja kõige peale teine rõngas ja immutasin selle ka mahlaga. Ning kõige peale veel hästi õhuke kiht toorjuustukreemi ja seda lihtsalt selleks, et küpsisepurust tehtud muld paigal püsiks.Tort võiks sedasi vormis ja külmikus seista vähemalt paar-kolm tundi või veel parem - üleöö. Mina hakkasingi liiga kiiresti kaunistama ja seepärast ta mul natuke lopergune tuli.




No comments:

Post a Comment