Pages

Tuesday, October 2, 2012

Virsikuruudud

On need nüüd saiakesed või koos vahukoorega serveerituna pigem nagu magustoit?
Ükspuha! Aga see ahjukuumuses veidi sulanud martsipan teeb need virsikuruudud lihtsalt taevalikuks!


















Virsikuruudud

500g lehttainast
200g martsipani
3-4 virsikut
mandlilaaste
määrimiseks muna
serveerimiseks vahukoort

Rulli lehttainas lahti ja lõika ruudukujulised tükid, ühtlasi lõika terve ports peenemaid ribasid, millest "ehita" igale tükile servad. Määri kõik munaga üle ja torka keskele kahvliga augud. Küpseta ahjus ca 10 min või seni kuni tainas hakkab kuldseks muutuma. Võta ahjust välja. Haki martsipan ja jaota ühtlaselt taignaruutudele. Võid marstipanikangist ka lihtsalt viilud lõigata, need käte vahel õhemaks ja taignaruudule sobivaks suuruseks mudida. Martsipani peale aseta virsikuviilud ja riputa üle mandlilaastudega. Küpseta veel 10 minutit.

Vahusta vahukoor, lisa sinna oma maitse järgi suhktur ja serveeri.


No comments:

Post a Comment