Pages

Monday, April 8, 2013

Šokolaadikook edasijõudnud šokohoolikutele

Töökaaslane tõi ükspäev šokolaadikooki tööle kaasa ja tükikesest piisas, et käisin mitu päeva ringi meeletu igatsusega veel šokolaadikoogiga maiustada. Kui tuli kutse sünnipäevale-saunaõhtule, oligi hea põhjus šokolaadikooki teha. Kraamisin lagedale oma saksa keelse šokolaadiraamatu ja valisin sealt välja pekaanipähklitega kaunistatud šokolaadikoogi.

Edasijõudnud šokohoolikutele on see kook esiteks selles mõttes, et kook sisaldab 370g tumedat 70% šokolaadi ja teiseks sellepärast, et see pole väga magus just selle 70% kakaosisaldusega šokolaadi tõttu. Samas kaunistuseks olev pekaanpähkli-šokolaadi puru on jällegi väga magus ja kokkuvõttes on maitsed tasakaalus. Kes magusat igatseb, soovitan lisada täidise sisse ka veidi suhkrut (näiteks 1dl) või kasutada mõnda teist šokolaadi.



Šokolaadi-pekaanpähkli kook

Põhi
200g jahu
1tl küpsetuspulbrit
120g võid
25g fariinsuhkrut
1 munakollane
2 tl külma vett

Šokolaaditäidis
150g vahukoort
150 ml piima
250g tumedat šokolaadi
2 muna

Pähklikaunistus
100g pruuni suhkrut
100g röstitud pekaanpähkleid
120g tumedat šokolaadi
80g Amarettot
1 tl kakaopulbrit

Sega küpsetuspulber jahu hulkga ning sega omavahel pehme või ja jahu. Vahusta munakollane 2tl külma veega. Lisa suhkur ja vahustatud muna jahu-või segule. Sõtku tainas ühtlaseks, tee sellest pall ja aseta 30min külmikusse.

Kuumuta ahi 190 kraadini. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega 24cm koogivormi põhi ning servad. Torka kahvliga taigna sisse augud, kata tainas küpsetuspaberiga, aseta sinna raskuseks näiteks oad ja küpseta kuni tainas on kuldne.

Kalla koor ja piim potti, kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt ja lisa sinna tükeldatud šokolaad ning sega kuni šokolaad on sulanud. Sega šokolaadikreemi sisse ka munad. Kalla kreem küpsetatud põhjale, pista ahju ja küpseta 15 min. Lase jahtuda.

Enne serveerimist haki röstitud pekaanpähklid veidi väiksemaks. Mina lisasin sinna ka kreeka pähkleid. Sega pähklid suhkru, tükeldatud šokolaadi, kakaopulbri ja Amarettoga. Mul Amarettot kodus ei olnud. Kasutasin selle asemel brändit ja lisasin veidi ka mandliessentsi. Kuna mul olid pähklid röstimisest veel soojad, siis sulas šokolaad jära ja tulemuseks oli šokolaadiga kaetud pähklimass. Kaunista kook ja maiusta!




No comments:

Post a Comment