Pages

Thursday, June 19, 2014

Üks väga hea rabarbrikook

Facebooki Koogimeistrite grupis käivad aeg-ajalt läbi erinevad trendid. Kord saab popiks üks kook, kord teine ja siis kõik järjest teevad ja proovivad ja jagavad ja kommenteerivad. Sellest on nüüd mõned nädalad tagasi, kui just see rabarbrikook oli tõeline hitt. Mõtlesin, et tuleb ikka moega kaasas käia ja ära proovida. Kuna Koogimeistrite grupis oldi arvamusel, et koogi originaalpõhi ei ole suurem asi ja muretaignaga on palju parem, siis tegin ka muretaignaga. Aga mitte tavalisega, vaid martsipani muretaignaga. Oli väga hää!'




Põhi (0,5 kogust martsipani muretainast, retsept Nami-Namist):
             
125g martsipani
125g võid
1 muna
250g nisujahu                                 

Vahekiht:
5 munakollast
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
600 g rabarbereid

Kate:
5 munavalget
1 dl suhkrut

Põhja jaoks pane toasoevõi ja martsipan köögikombaini ning töötle lõiketeraga, kuni saad ühtlase segu. Kui kombaini pole, hõõru nad lihtsalt lusikaga ühtlaseks massiks ja siis vahusta mikseriga.
Lisa munad ning jahu ning sega kiiresti läbi (väldi ülesegamist, sest siis muutub tainas kõvaks!). Sõtku tainas ühtlaseks ja pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
 
Siis mätsi tainas koogivormi põhja ja servadele. Mina kasutasin 24cm diameetriga vormi. Küpseta tainast 200 kraadises eelsoojendatud ahjus 15 minutit.

Vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa hulka hapukoor, kartulitärklis. Koori, puhasta ja tükelda rabarberid väiksemateks tükkideks.Sega need hapukooresegu hulka. Võta pruunistunud biskviitpõhi ahjust välja, seejärel kalla peale rabarberisegu. Küpseta ahjus veel 15 minutit.

Besee jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Võta kook ahjust ja määri peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ahjus umbes 7-10 minutit.
 

No comments:

Post a Comment